Pogosta vprašanja

Kaj je Artopolis?

Artopolis je družbeno omrežje za promocijo in prodajo umetniških del za vse slovenske umetnice_ke.

Artopolis umetnicam_kom nudi enostavna in brezplačna orodja za izdelavo spletnega portfolija za vse medije vizualne umetnosti. Galerijam, zbirateljicam_jem in širši javnosti pa omogoča enostaven pregled in nakup sodobne umetniške produkcije.

Kdo lahko ustvari profil?

Artopolis je namenjen slovenskim vizualnim umetnicam_kom in vsem, ki rade_i sledite sodobni umetnosti.

Artopolis je orodje za izdelavo spletnega portfolija za vse medije vizualne umetnosti, ne glede na to, ali slikaš, kipariš, ustvarjaš v digitalnem prostoru, ali proizvajaš fizične instalacije, snemaš videe in filme ali izvajaš performanse.

Ljubiteljicam_em in zbirateljicam_em umetnosti pa ponuja možnost gradnje spletne zbirke priljubljenih del in nakup sodobne slovenske umetnosti.

Kako ustvarim profil?

Profil na Artopolisu lahko enostavno ustvariš preko spodnje povezave.

Po zaključku sledi navodilom in si izberi želeni tip profila. Trenutno so na voljo Ljubiteljski, Umetniški in Zbirateljski profil.

Ustvari profil
Kako lahko kupim delo?

Za nakup del preko Artopolisa si lahko ustvariš račun in izbereš Ljubiteljski ali Zbirateljski profil. V kolikor bi želel_a nakup opraviti direktno preko e-pošte ali telefona, pa nas lahko tudi kontaktiraš preko spodnjih gumbov.

Preko telefona smo dosegljivi vsak delavnik med 10:00 in 18:00 uro, razen vikende in praznike.

Pošlji e-pošto Pokliči nas
Je Artopolis ekskluziven?

Uporaba portala Artopolis za promocijo in prodajo lastnih umetniških del je na voljo vsem, ne glede na dogovore, ki jih imaš z ostalimi galerijami, posrednicami_ki ali menedžerji, če s tem ne kršiš teh dogovorov. Artopolis ne zahteva ekskluzivnih pravic za objavo, promocijo ali prodajo umetniških del.

Za podroben opis pravic in dolžnosti pri uporabi portala Artopolis, si oglej naše pravilnike o uporabi, promociji in prodaji, ki jih lahko najdeš tukaj.

Je Artopolis brezplačen?

Uporaba portala Artopolis je brezplačna za vse. To vključuje ustvarjanje profila, nalaganje del in interakcije z ostalimi uporabnicami_ki portala ter koriščenje vseh osnovnih funkcij Artopolisa. Edina storitev, ki jo zaračunamo, je pavšal v primeru prodaje dela na Artopolisu.

Kdo sme prodajati?

Prodaja na portalu Artopolis je namenjena izključno umetnicam_kom, ki živijo ali delajo v Sloveniji. Vse umetnice_ke, ki se odločijo za prodajo na portalu Artopolis preverimo z namenom preprečevanja prevar in zlorab sistema Artopolis.

Kaj smem prodajati?

Dovoljena ja zgolj prodaja lastnih avtorskih del. Prepovedano je nalaganje del, ki jih nisi naredil_a sam_a ali za katera ne poseduješ materialnih avtorskih pravic, ki bi ti omogočale objavo in prodajo dela.

Artopolis za zdaj ni namenjen preprodajalkam_cem umetniških del. Podrobna navodila in pogoje za prodajo svojih del na Artopolisu lahko najdeš tukaj.

Kako se deli prodaja?

Vse prodaje se delijo 70 % / 30 %, pri čemer umetnica_k vedno prejme 70 % bruto cene prodanega dela. Če svoja dela prodajaš kot fizična oseba, moraš od te cene odšteti še prispevke in akontacijo dohodnine, ki si jo po zakonu primoran_a plačati ti, po zaključeni prodaji in prejemu sredstev na svoj račun. V primeru s.p. oz. statusa samozaposlene_ga v kulturi je podobno, le da je odvisno od tipa tvoje davčne zavesanosti (normiranos oz. izračun davčne osnove glede na dejanske nastale stroške). Za podroben opis uporabe portala Artopolis za prodajo del, si oglej naš pravilnik o prodaji, ki ga lahko najdeš tukaj.

Kako lahko javim napako?

Vse svoje predloge in morebitne nepravilnosti nam lahko enostavno posreduješ preko e-pošte. Naša ekipa za podporo uporabnicam_kom bo vse poslane predloge v najkrajšem možnem času pregledala in sporočila, ko bo izvedena izboljšava oz. odpravljena napaka.

Sporoči napako
Kako lahko pomagam?

Si želiš podpreti delovanje Artopolisa? Pošlji nam donacijo oz. prostovoljni prispevek in pomagaj pri razvoju portala in izvedbi promocijskih kampanj za naše umetnice_ke.

Če bi želel_a pomagati pri razvoju portala oz. kako drugače sodelovati pri našem delu, nam pošlji predlog preko e-pošte.

Na najdeš odgovora?
Pošlji nam svoje vprašanje po e-pošti.
Vprašaj nas